Poveștile care inspiră

Sergiu Paraschivu, Resita

  • Tu ce focus ai?

    Focusul meu principal este ciclismul, pe care îl practic de 10 ani. Între timp am obținut diploma de inginer constructor, dar în momentul de față nu mă aflu pe un șantier, ci sunt ciclist full time.
  • De ce este focus-ul tău important pentru tine?

    Fără el m-aș pierde. Este cea mai importantă parte din viața mea. M-am gandit mereu la el și am facut sacrificii mari ca să îl trăiesc. Am lăsat o profesie deoparte, am renunțat la un salariu măricel pentru un român.
  • Ce faci ca să îți atingi acest focus ?

    Beneficiul cel mai mare al acestui sport este libertatea. De când îl practic am început să vizitez mult mai mult, să îmi cunosc țara, să vad o mulțime de locuri, să întâlnesc mii de oameni. Apoi am început să găsesc metode prin care să fiu de folos oamenilor cu experiența mea. În cei 10 ani am participat la exact 194 de competiții și încă descopăr locuri noi, competiții noi, cunosc oameni deosebiti care se adună în jurul acestui sport și încă mă depășesc pe mine. Cred că ciclismul ne fascinează pentru că este foarte complex. Pe scurt: curaj, perseverență, consecvență, încredere, ambiție, vizualizare, atenție la detalii, transpirație, reușită, smerenie. In cele din urma ajungem la o vorba mare care ne spune: "Ce rost are aerul respirat dacă nu-l transcend într-un aer inspirant?" Pentru a imi atinge acest focus ies la antrenament 6 zile din 7 in care ma stradui sa dau 110%.